4 tips til at indrette et hyggeligt og trygt børneværelse

Børneværelset skal invitere til god leg og sjove stunder og samtidig have en beroligende effekt på barnet ved sengetid. Derfor kan indretningsopgaven være noget af en udfordring, for hvordan kombinerer man kaosset, som et børneværelse skal kunne rumme, med en rar og rolig atmosfære?

Herunder får du 4 tips til at indrette et trygt og hyggeligt værelse til dit barn.

Nytænk farverne

Før i tiden havde vi en tendens til at dele farver op i “drengefarver” og “pigefarver”. Drengene fik ofte blå og grønne værelser, hvorimod pigerne havde lyserøde værelser. Det er vi heldigvis gået et godt stykke væk fra, for selvfølgelig kan dit barn have en hvilken som helst farve på væggene. 

Er dit barn vild med gul, grøn eller en sart lilla, kan du med fordel inkorporere denne farve i indretningen ved at male en accentvæg, dvs. at du kun maler én af væggene i rummet og lader resten stå i en mere neutral farve. 

Du kan også vælge et super flot og finurligt tapet, der sætter fantasien i gang. Det giver et godt spil i indretningen uden at virke alt for overvældende, og dit barns personlighed skinner samtidig tydeligt igennem.

Sådanne vægge skaber desuden et godt udgangspunkt for resten af indretningen. Sørg for at vælge farver, som passer sammen, så I får et samlet udtryk, der ikke “larmer” alt for meget, og som barnet trives i.

Prioritér gulvpladsen

Børn skal have god plads til at lege og lade fantasien få frit løb, og da mange af deres lege finder sted nede på gulvet, bør du sørge for at dine børn har masser af gulvplads. Så vil de kunne lege frit uden alt for mange begrænsninger.

Da et børneværelse hurtigt kan blive kaotisk og uoverskueligt, vil godt med gulvplads også give mere luft både i rummet og i dit barns hoved.

Har du trægulv kan du med fordel lægge et fint og blødt tæppe ud. Ikke nok med at tæpper skaber hygge, de “samler” også indretningen. På den måde bliver værelsets indretning en samlet enhed i stedet for flere separate komponenter.

Lav et hyggehjørne

Alle har behov for at trække sig lidt tilbage for sig selv en gang imellem - det gælder selvfølgelig også børn. Sørg derfor for at lave et rart hjørne, hvor dit barn kan slappe af med en bog, hygge med deres dukke, eller sidde og tegne eller lave perler.

Skab en hyggelig atmosfære med et pænt bord og en stol i børnehøjde eller læg en masse bløde siddepuder på gulvet, som dit barn kan flytte rundt med efter behov.

Har dit barn mange bøger, men et lille værelse uden meget opbevaringsplads, kan du tage væggene til hjælp. Hæng f.eks. en tallerkenrække op og udstil bøgerne heri. Tallerkenrækken kan males i en flot farve eller være, som den er - den er dekorativ uanset hvad. 

Samtidig er den også et super praktisk element i indretningen, da barnet får et godt overblik og nemt kan vælge den bog, han eller hun har lyst til at læse.

Søde og fjollede lamper

Noget helt enkelt, der pepper indretningen hos børnene op og samtidig skaber en hyggelig stemning, er fine lamper. Er dit barn mørkeræd er belysningen desuden en særlig vigtig ting at tage højde for.

Vælg en sød natlampe med et blødt og diskret lys, der kan være tændt hele natten, så barnet får den tryghed, hun eller han har brug for. 

Natlamper fås i et utal af former og materialer. Således kan dit barn få en panda, en glad sky eller en dinosaur som værelseskammerat. En lyskæde over sengen kan ligeledes gøre det ud for en super fin natlampe.

Derudover er belysningen en oplagt måde at tilsætte indretningen på børneværelset lidt sjov og ballade på. Vælg f.eks. en lampe formet som en rummand, en banan eller endda en kødædende plante.

Tag dit barn med på råd, når I går på udkig. I vil uden tvivl kunne finde en lampe, der passer perfekt ind på værelset.

Menu
Top